robert bateman secondary school student plaza

embracing the outdoors

recreating a space designed to serve multiple functions

Existing student gathering area is located in the back of the main building and is underutilized due to lack of seating, overgrown plants, and deterioration of old paving materials. The landscape division of Station One Architects was commissioned to recreate this area into multi-layered, expandable, and programmable place for student gathering and outdoor classroom. The amphitheatre in the middle plays as a place for outdoor class and performance. Grass area with brick seat walls become a place for students and staff to sit and enjoy conversations and sun as well as paved, flat and open area to provide a place for gathering and play. Each of the three zones is designed for its own function but can become one for bigger events and functions.

client:

Robert Bateman Secondary School

location:

Abbotsford view map

value:

$100,000

status:

Complete

Andy Sidhu

Associate

Rob Powers

Project Architect

Ryan Huston

Project Architect

other projects

Featured Items